Magnetiske vipper

Skrevet af Majken Nielsen – Makeup-artist.
Indhold opdateret: 4/1 2023 • Oprindeligt publiceret 8/6 2022 • Vi tjener penge hvis du køber noget fra en af vores partnere.

Falske øjenvipper er en af de mest populære skønhedstrends, og det er der en god grund til! De kan tage dit look fra hverdag til glam på et øjeblik. Nøglen til at bære kunstige øjenvipper er at finde en stil, der passer til dig og din livsstil. Uanset om du ønsker et naturligt look eller noget mere dramatisk, er der helt sikkert et produkt derude til dig. 

Jeg har kigget på produkterne på markedet og fundet 10 forskellige kunstige vipper, jeg kan anbefale.

1

DUFFBeauty Monroe Faux Mink

Vi præsenterer Monroe Faux Mink vipper fra DUFFBeauty! Disse smukke vipper er håndlavet af syntetiske minkhår, og er designet til at give dig et forførende cat-eye look. De er nemme at påføre og kan genbruges op til 25 gange – så du kan nyde deres fantastiske 3D-effekt igen og igen. Uanset om du skal klæde dig på til en særlig lejlighed eller bare vil tilføje lidt ekstra glamour til dit hverdagslook, er Monroe Faux Mink-øjenvipper perfekte til enhver lejlighed. Så vent ikke længere, men forkæl dig selv med et par af disse fantastiske vipper i dag!


DUFFLashes Faux Mink

Prissammenligning

[dfrcs ean=”5700002116048″]

Bloggertest

https://www.youtube.com/watch?v=TcMSH3JlWKc

Kilde: Loui Beauty

2

DUFFBeauty Au Natural

Leder du efter en måde at tilføje lidt ekstra glamour til dit hverdagslook? Prøv DUFFBeauty Lashes Premium 3D – Au Natural. Disse håndlavede kunstige vipper er lavet af syntetiske minkhår og kan bruges op til 25 gange. De er nemme at påføre og skaber en fantastisk 3D-effekt, der er perfekt til hverdagsbrug. Desuden fås de i forskellige længder (4-11 mm), så de passer til dine individuelle behov for vipper. Så hvorfor ikke prøve DUFFBeauty Lashes Premium 3D – Au Natural og tilføje lidt ekstra wow-faktor til dit look?


DUFFBeauty Au Naturel

Prissammenligning

[dfrcs ean=”5700002116000″]

3

DUFFBeauty Bambi

Er du på udkig efter den perfekte måde at tilføje et strejf af glamour til dit look? Så kig ikke længere end til DUFFBeauty Bambi lashes! Disse smukke kunstige øjenvipper giver dig de perfekte Bambi-vipper, som vil få selv hjorten til at kigge efter dig!

DUFFLashes er kunstige øjenvipper af høj kvalitet, som er udviklet med en særlig 3D-teknologi, der gør, at de nemmere smelter sammen med dine naturlige vipper for et endnu mere elegant og naturligt look. Båndet på vipperne er lavet af bomuld, hvilket gør vipperne nemmere at forme efter dit øje og behagelige at have på hele dagen. Alle vipper fra DUFFLashes er håndbundne og holder op til 25 brug, hvis de bliver plejet korrekt.

Bambi-vipper har en rund form og giver masser af længde i midten af øjet, hvilket er med til at åbne øjet og give dig et “Bambi-look”. Disse vipper er perfekte til et flirtende og intenst look og vil helt sikkert få folk til at se dig, uanset hvor du går!


DUFFbeauty Bambi

Prissammenligning

[dfrcs ean=”5700002116079″]

4

DUFFBeauty The Ultimate Starter Kit

HYPED – Eyelash Serum fra Lavinde Copenhagen er vippeserum udviklet i samarbejde med Astma-Allergi Danmark. Det betyder at dette vippeserum kan anvendes af dig, der har sarte øjne med let til irritation.

HYPED indeholder Lavinde Copenhagens egen PEP-4 formular, der er udvikle til at give dig lange, stærke og voluminøse øjenvipper. Herudover indeholder produktet også vitaminer og mineraler, der beroliger øjenlåg og gør dine vipper sunde.

Ved daglig brug kan du forvente resultater efter 3-5 uger.

Læs mere hos Stay Beautiful

DUFFBeauty The Ultimate Starter Kit

Prissammenligning

[dfrcs ean=”5700002116307″]

5

DUFFBeauty Date Night

Dansk produceret. Certificeret vegansk og økologisk og helt uden skadelig kemi. Hairlust Eyelash Enhancing Serum er ikke kun flot pakket ind i pastelfarver, det er også godt for dine øjenvipper og giver dig fyldige, stærke og lange øjenvipper.

Produktet er bygget på et peptid-komplex og tilsat en lang række naturlige ingredienser som f.eks. aloe vera, jojobaolie, ærteprotein og koffeinholdig kaffebønneolie, der alle er med til at styrke og beskytte dine vipper, samt zinkoxid, der beroliger dine øjenlåg.

Virkningen er klinisk dokumenteret og du kan forvente en synlig effekt efter 4-8 ugers regelmæssig brug.

Læs mere hos Hairlust


DUFFBeauty Date Night

Prissammenligning

[dfrcs ean=”5700002116017″]

6

DUFFBeauty Sasha Fierce

Dette prisbelønnede øjenvippeserum er klinisk testet af dermatologer og øjenlæger og er helt uden parabener eller parfume.

Advanced Eyelash Conditioner fra Revitalash indeholder bl.a. hvedeprotein, grøn te og biotin, der stimulerer og styrker vippehårene, mens morgenfrueekstrakt simulerer hudcellerne og ginseng øger hårvæksten ved at stimulere hårsækkene.

Som noget særligt tilbyder dette serum også The Curl Effect®, der er har været patenteret siden 2015 og giver dine vipper en  en smuk bue.

Ved regelmæssig brug, vil du se en effekt efter 3-10 ugers brug af dette serum.

Læs mere hos billigvoks.dk


DUFFBeauty Sasha Fierce

Prissammenligning

[dfrcs ean=”5700002116178″]

7

SWATI Faux Mink Lashes Tigers Eye

Lash & Brow Booster fra RefectoCil er et boostende serum, der giver fyldigere bryn og længere vipper.

Produktet skiller sig både ud med sit flotte neonagtige design, men også med et løfte om op til 56% forlængelse af dine øjenvipper.

Lash & Brow Booster indeholder bl.a. biotin, hyaluronsyre og det såkaldte Black Sea Rod Oil.

Dette serum er fri for både parfume, parabener og syntetiske hormoner, samt er testet dermatologisk og opthalmologisk.

Allerede efter 6 uger vil der kunne være synlig effekt og efter 20 uger vil resultatet være en markant forandring.

Læs mere hos Brandshop.dk


SWATI Faux Mink Lashes Tigers Eye

Prissammenligning

[dfrcs ean=”7350100167015″]

8

MAC 34 Lash

Rodial Lash & Brow Booster er bygget på bl.a. B5 vitamin og sympeptid, der begge nærer dine vipper og bryn. Herudover er der også tilsat hvedeprotein, der går vipperne mere fyldige og glansfulde.

Rodial lover en synlig effekt efter blot 2 ugers daglig brug af dette serum.

Læs mere hos Ren Velvære


MAC 34 Lash

Prissammenligning

[dfrcs ean=”773602122929″]

9

Lantz Copenhagen Magnetic Lashes Glam Lashes

Embryolisse Lashes Booster er til dig, der drømmer om længere og mere fyldige øjenvipper på en naturlig måde uden at være afhængig af mascara.

Serummet lover op til 10% længere vipper på kun 28 dage.

Embryolisse Lashes Booster indeholder bl.a. peptid, biotin og B5 provitamin, der dels styrker vippernes vækst samt modvirker tab af vipper.

Produktet er fri for parabener.

Læs mere hos billigvoks.dk


Lantz Copenhagen Magnetic Lashes Glam Lashes

Prissammenligning


med24

169,-


Køb her

10

Eylure ProMagnetic Flares

Bemærk: dette er et serum til øjenbrynene og ikke til vipperne. Jeg syntes bare at vi også skulle have et øjenbrynsserum med på listen.

Danske GOSH Copenhagen har nemlig et øjenbrynsserum på hylden, der kan hjælpe tynde eller overplukkede bryn med at vokse igen.

Produktets formel er blandt andet baseret på det aktive peptid-stof SymPeptid® XLash, som har dokumenteret effekt i forhold til at stimulere vækst af øjenbrynshårene.

Ved dagligt brug vil du opnå synligt tykkere bryn med længere, flere og mere tydelige hår. Når du har opnået dit ønskede resultat, kan du selv forme dem, præcis som du vil. 

Læs mere hos Coolshop


Eylure ProMagnetic Flares

Prissammenligning

[dfrcs ean=”619232001657″]

11

Tarteist Pro Cruelty-Free

Vi bliver hos danske GOSH, men vender tilbage til øjenvipperne med dette serum: The Secret of Longer Lashes.

GOSH Copenhagen har fulgt vippetendensen og udviklet deres helt eget øjenvippeserum, beriget med det aktive peptid SymPeptid® XLash, som har en dokumenteret effekt i forhold til at gøre øjenvipperne synligt længere og tykkere.

Dette er kombineret med stoffet Follicusan, der også er med til at styrke væksten af naturligt længere øjenvipper.

Læs mere hos Med24


Tarteist Pro Cruelty-Free

Prissammenligning


magasin

129,-


Køb her

12

Nordic Beauty BOX – Lash Box Kit Classic

Bemærk at dette produkt ikke er et vippeserum som de dyrene mærker længere oppe, men et primer-produkt, der skal brugs sammen med en mascara.

Mirenesse 4D Lash Primer er et transparent pigment, der primer og nærer dine vipper før din almindelige mascara påføres.

Primeren forstærker effekten af mascaraen, så dine vipper bliver længere, tykkere og mere buede. Helt uden mascara-klumper og klattede øjne.

Læs mere hos Ren Velvære


Nordic Beauty BOX - Lash Box Classic

Prissammenligning


beautycos

358,-


Køb her

13

Sanzi Beauty Eyelash Growth Serum

Sanzi vippeserum er noget mange søger efter. Ikke uden grund.

Sanzi Beauty Eyelash Growth Serum  er et traditionelt vippeseum til dig, som ønsker længere, fyldigere og stærkere øjenvipper på en sund og effektiv måde.

Ved daglig brug stimulerer du hårsækkenes vækst og vil se en effekt efter 6-16 uger.

Læs mere hos Smikka


Sanzi Beauty Eyelash Growth Serum

Prissammenligning


smikka

390,- 312,-


Køb her

14

Jane Iredale PureLash Extender & Conditioner

PureLash Extender & Conditioner fra mærket Jane Iredale er endnu en primer på markedet. Med andre ord ikke et vippeserum, men et produkt der skal bruges sammen med din mascara for at få længere og tykkere vipper.

Du kan også anvende dette produkt alene som en vippekur.

Primeren er fremstillet på baggrund af naturlige algeekstrakter, der plejer vipperne fra bunden og holder dem sunde og beskyttede.

Produktet er cruelty free og indeholder ingen irritationsfremkaldede stoffer.

Læs mere hos Magasin


Jane Iredale Purelash Extender & Conditioner

Prissammenligning


magasin

185,- 148,-


Køb her


med24

180,- 159,-


Køb her


billigvoks

185,- 166.50,-


Køb her


Ren Velvære

185,- 166.50,-


Køb her


brandshop

185,- 166.50,-


Køb her


signatura

185,- 166.50,-


Køb her


duft og natur

185,- 166.50,-


Køb her


helsebixen

185,-


Køb her

15

Dr. Hauschka Brow and Lash Gel

Det sidste produkt vi kigger nærmere på er fra det kendte organiske skønheds-brand Dr. Hauschka, og er som det foregående mere end primer end et egentligt vippeserum.

Produktet er en gel, du kan bruge sammen med din almindelige mascara for at give dig flottere, tykkere og længere øjenvipper. Det kan ligeledes bruges til dine øjenbryn.

Dr. Hauschka Brow and Lash Gel henvender sig til alle hudtyper, selv de mest sarte.

Gelen er tilsat  mineralpigmenter og plejende planteingredienser såsom neem-blade og øjentrøst, som plejer de fine hårstrå.

Dr. Hauschka Brow & Lash Gel indeholder hverken syntetiske parfume- eller konservingsstoffer, mineralske olier, parabener, silikoner, eller PEGs. Desuden er produktet dermatologisk testet til sensitiv hud, og er ikke testet på dyr.

Ingredienserne i Dr. Hauschkas produkter stammer også for så vidt muligt fra økologisk og biodynamisk jordbrug, samt fairtrade-projekter.


Dr. Hauschka Brow and Lash Gel

Prissammenligning


billigvoks

140,- 109,-


Køb her


proshop

155,- 117,-


Køb her


Ren Velvære

155,- 123.95,-


Køb her


med24

155,- 124,-


Køb her


duft og natur

155,- 124,-


Køb her


brandshop

155,-


Køb her

Det fulde udvalg af øjenvipper

Øjenvippeserum for stærke og fyldige vipper

Alle kvinder drømmer om at have flotte og forførende øjenvipper og dette betyder efter alle skønhedsidealer lange, tykke og fyldige vipper af slagsen. Desværre er det ikke alle forundt at have den slags vipper fra naturens side. Mange kvinder har tynde og utydelige øjenvipper fra fødslen, hvorfor masacara da også er ét af de mest populære makeup-produkter.

Men mascara er en midlertidig og kunstig ting, du kan skal påføre og fjerne hver eneste dag, og den kan også klumpe og give sorte klatter om øjnene.

Derfor er der intet at sige til at mange er interesserede i den forholdvist nye opfindelse: øjenvippeserum, der lover at styrke og vækste dine øjenvipper helt naturligt; at gøre dem sundere, tykkere og stærkere helt uden brug af mascara.

Selv hvis du har naturligt flotte øjenvipper, kan sygdom og stress også påvirke deres vækst, hvorfor en vippeserum kan være løsningen.

Som sagt er vippeserum boomet i popularitet over de seneste år, og der er derfor et hav af produkter på markedet, der alle lover en effekt i løbe af uger. Nogle af produkterne er ret dyre, med en pris op i nærheden af 1.000 kr for 4 ml. Det er dyre dråber vi taler om her.

Så hvilket vippeserum er det bedste til dig og til prisen? Dette kan være rigtig svært at svare på. Jeg har herover samlet og præsenteret 15 af de bedste produkter på det danske marked, så du selv kan lave din vurdering og herefter købe det ønskede serum til den laveste pris.

Langt de fleste af de 15 produkter er vippesera, der både indeholder aktive stoffer, der øger øjenvippernes vækst, samt vitaminer og andre plejende stoffer, der holder dine vipper sunde. En del af produkterne er økologiske, veganske og uden parabener eller parfume.

Enkelte mere prisbillige produkter på listen er ikke deciderede vippesera, men i stedet såkaldte primere, der skal bruges sammen med din mascara. Dette er tydeligt markeret under det enkelte produkt.

Hvad er vippeserum?

For enden af hvert lille vippehår sidder en hårsæk, hvor vippen gror og sidder fast på øjenlåget. Et øjenvippeserum trænger ned i disse hårsække og fremmer væksten af vipperne, samt styrker og plejer dem, så du får længere, stærkere og sundere øjenvipper helt naturligt.

Hvordan fungerer et vippesrum?

Øjenvipper er i virkeligheden små hår, præcis som de hår du har på hovedet og andre steder på kroppen.  Hvert menneske har mellem 90 og 160 øjenvipper, så der er ikke mange at passe på.

Øjenvipper følger (som alt andet hår) følgende vækstcyklus:

Den anagene fase eller vækstfasen varer mellem fire og ti uger. Ca. 35-40% af dine vipper befinder sig konstant i denne fase.

Den katagene fase eller nedbrydningsfasen varer ca. 15 dage.

Den telogene fase eller hvilefasen varer mellem fire og ni måneder. Ca. 50% af dine vipper befinder sig  i den telogene fase.

Efter den telogene fase falder din øjenvippe af og cyklussen begynder forfra. Du mister altså hele tiden øjenvipper, men får også nye.

En vippe består af mere end 90% protein. Protein er bygget af de såkaldte aminosyrer, der også nærer og reparerer vipperne. Aminosyrer går også under navnet peptider, og er én af hovedingredienserne i de fleste vippesera.

Øjenvippeserum har grundlæggende tre forskellige aktive stoffer:

Peptider

Peptider er små proteiner, der fremmer den naturlige hårproduktion ved at stimulere de såkaldte folliklers vækst. Når du påfører et serum baseret på peptider får du hårfolliklerne til at producere flere vippehår.

Vitaminer

Vitaminer har vi brug for, det ved vi alle. men dine øjenvipper har også glæde af ekstra vitaminer. Et vippeserum baseret på vitaminer plejer dine vipper udefra og ind. Dette giver sundere, mere fyldige øjenvipper, samt sikrer at de ikke knækker af.

Prostaglandiner

Køber du et vippeserum baseret på prostaglandiner, bevæger du dig væk fra naturlige tilsætningsstoffer og over i noget medicinsk med mulige bivirkninger. Det er noget du skal passe på med.

Prostaglandiner er oprindeligt udviklet som et medicinsk præparat til behandling af øjenlidelsen akut grøn stær.

Vippeserum med prostaglandiner virker ved kunstigt at forlænge den anagene fase i vippernes vækstcyklus (se ovenfor).

Hvad skal jeg ellers være opmærksom på?

Det vigtigste du skal kigge efter, når du vælger et øjenvippeserum er om produktet har en dokumenteret effekt. Herudover skal du lige holde øje med, om produktet er et decideret vippeserum eller blot en såkaldt primer. Begge dele har sine fordele.

Herudover vil jeg anbefale at du kigger nærmere på ingredienslisten og ser om produktet indeholder mindst én af følgende bestanddele:

 • Aminosyrer – styrker hårsækkene
 • Biotin (eller B7) – forlænger vippernes levetid
 • Hyaluronsyre – binder fugt og holder vipperne sunde og stærke

Kig også efter et serum, der er nemt at påføre og som kun skal bruges én gang dagligt. Du skal nemlig påføre din øjenvippeserum på rengjorte øjne uden makeup, så det er oplagt at gøre dette om aftenen efter du har fjernet mascara og anden øjenmakeup.

Sådan påfører du vippeserum på dine øjne

Begynd med at læse den indlagte brugsanvisning i det vippeserum du har valgt at købe. Det er nemlig ikke helt ens hvor ofte du skal bruge det eller hvordan du skal påføre serummet.

Når det er sagt, anbefaler de fleste vippesera følgende fremgangsmåde:

 1. Begynd med at rense dit ansigt og specielt dine øjne for eventuel makeup, snavs, døde hudceller og fedt. Det er vigtigt at du har helt rene øjne inden du påfører dit vippeserum.
 2. Lad øjnene lufttørre 10-15 minutter.
 3. Påfør forsigtigt et tyndt lag vippeserum langs med vippekanten (ikke på selve øjenvipperne) så det dækker hårsækkene.
 4. Vent 5-10 minutter før du evt. påfører makeup.

Hairlust har produceret en video (se herunder), der viser hvordan du påfører deres produkt. Metoden er cirka den samme for alle de produkter vi omtaler.

https://www.youtube.com/watch?v=IyrIS55J5b0

Kilde: Hairlust

Hvilke resultater kan jeg forvente?

Lad mig starte med at sige at jeg ikke personligt har testet alle de produkter jeg nævner her i artiklen. Derfor kan jeg ikke garantere noget, men baserer følgende dels på producenternes løfter, anmeldelser af produkterne, undersøgelser og omtaler på Youtube.

Når det er sagt, virker det til at alle de produkter der er omtalt her på siden har en synlig effekt ved korrekt brug.

Hvis du følger det valgte produkts anvisninger i forhold til brug, frekvens mv. så kan du efter en tid (se under det enkelte produkt) forvente at se dine øjenvipper bliver mere fyldige, længere og mere holdbare.

Hvor lang tid går der før det virker?

Hvor lang tid du skal vente før du ser en forandring af dine øjenvipper afhænger meget af hvilket produkt, du vælger. Vi har i omtalen af de enkelte vippesera angivet det antal uger, som producenten siger at det tager før du ser en effekt.

De fleste mærker siger at det tager 6-8 ugers daglig brug før du bemærker en virkning, men det er min egen erfaring at jeg allerede efter cirka 3 uger begynder at se en virkning.

Den virkning du vil opleve er, at dine øjenvipper langsomt begynder at vokse og blive længere og tykkere. Du vil ofte også se små nye vippehår begynde at vokse frem. Disse nye hår er stærkere og mere fyldige end de gamle.

Hvor længe holder virkningen af vippeserum?

Brugen af øjenvippeserum er en løbende proces forstået på den måde, at det ikke er en engangsbehandling. Når du begynder processen med at stimulere hårvæksten, vil du som skrevet ovenfor se en effekt efter en række uger. Stopper du med at anvende vippeserum, vil de nye hår du udvikler ikke blive stimuleret af dit serum og dermed vende tilbage til hvordan dine vipper var før du begyndte behandlingen.

Stopper du helt med at bruge vippeserum vil effekten aftage langsomt og være helt væk efter cirka 14-16 uger.

Vil du beholde de flotte nye vipper, skal du derfor vedligeholde dem ved løbende brug af øjenvippeserum.

Nogen oplever at deres vipper bliver for lange, og vælger derfor at holde en pause med behandlingen, så de kan “slappe lidt af igen” med væksten.

Ofte stillede spørgsmål om vippeserum

Kan jeg bruge samme serum til bryn og vipper?

Kort svar: Jeg anbefaler at du anvender øjenvippeserum til dine vipper og øjenbrynsserum til dine bryn.

Da hårsækkene ved dine øjenbryn sidder dybere i huden end hårsækkene ved dine øjenvipper, er der brug for en stærkere formel til at nå dine øjenbryns hårsække, end der er til dine øjenvippers hårsække.

Der er dog produkter herover der er lavet til både bryn og vipper: RefectoCil Lash & Brow Booster Double Effect, Rodial Lash & Brow Booster og Dr. Hauschka Brow and Lash Gel.

 

Kan man bruge makeup samtidig med sin serum?

Det anbefales at bruge vippeserum på helt rene og tørre øjne. Derfor er det en god idé at påføre den om aftenen inden du går i seng og ikke har makeup på.

Men er dette ikke muligt, kan du godt lægge en mild makeup et stykke tid efter du har påført din vippeserum. Lad serummet trænge ind i huden og tørre inden du bruger makeup. Du bør dog undgå såvel fast som flydende eyeliner. Skal du have mascara på, så undgå at påføre den helt ned til vipperødderne, men læg den kun på den yderste del af vipperne.

Gør vippe-serum dine øjenvipper svagere, hvis du stopper?

Nej. Hvis du stopper med at bruge vippeserum vender dine øjenbryn tilbage til som de var før i løbet af max 16 uger.

Må jeg bruge øjenvippeserum hvis jeg er gravid eller ammer?

Ja og nej. Hvis du er gravid eller hvis du ammer, må du under ingen omstændigheder benytte vippeserum, der indeholder hormonforstyrrende præparater. Dette gælder prostaglandiner eller lignende kemiske stoffer. Vælg i stedet et øjenvippeserum baseret på naturlige ingredienser som proteiner, peptider eller planteekstrakt.

Kan vippeserum give bivirkninger?

Vippeserum der er baseret på prostaglandiner kan have følgende bivirkninger:

 • Øjenirritation
 • Tørre og kløende øjne
 • Hævelser omkring øjnene
 • Varig pigmentændring i øjet

Kan man bruge vippeserum og kontaktlinser?

Bruger du kontaktlinser, skal du være ekstra opmærksom. Nogle vippesera er udviklet specielt til kontaktlinsebrugere. Vi anbefaler at du påfører din vippeserum ved aftentide, hvor du ikke har dine linser i længere.

Vores ekspert anbefaler


DUFFLashes Faux Mink

DUFFBeauty Monroe Faux Mink


Køb dem hos Coolshop


Se alle øjenvipper hos Coolshop