Guiden til de perfekte gelenegle

gelenegle

Skrevet af Majken Dahmcke – Skribent.
Indhold opdateret: 21/12 2022 • Oprindeligt publiceret 21/12 2022 • Artiklen indeholder betalt promovering.

I dag er gelénegle til hjemmebrug blevet en fast del af mange kvinders skønhedsrutine, og den kan også blive en del af din.

Vi er mange, rigtigt mange, derude, som elsker gelénegle, neglekunst og alt, hvad der hører til.

Og hvad er det så med de gelénegle, hvorfor virker de så fortryllende for mange af os, så vi næsten føler vi have dem.

Sagen er, at flotte negle er et udtryk. et udtryk for hvem du er og en følelse af selvforkælelse. Lidt luksus på en mindre skala, men som virkelig kan løfte vores selvopfattelse og følelse af identitet.

Har du prøvet at få lavet gelénegle før kender du nok oplevelsen. Dine naturlige negle er blevet forvandlet med gelé og er pludselig som smykker og en ny forlængelse af dit udseende. En forkælelse kun for dig. Og derfor bruger vi altså gerne rigtigt meget tid og penge på at få denne her oplevelse og de flotte negle.

For hvem vil ikke gerne have den følelse altid? Heldigvis er der gode nyheder, for du kan få dem altid!

Flotte negle er ligesom meget andet beauty, tøj mm. et personligt udtryk for, hvem du er netop er.  En signalværdi om man vil og i dag er det langt lettere og mere tilgængeligt end nogensinde før at lave gelénegle selv, så derfor har du alle muligheder for selvforkælelse.

Hos webshoppen Neglefeber forhandles alt indenfor produkter til gelénegle. Shoppen sælger både mærket Makear og eget brand The Gel Collection, begge kvalitetsprodukter, som er skabt til at være holdbare produkter, som ligeledes er lette at arbejde med.

Geléprodukter er i sig selv ikke skadelige for neglen, da neglen ikke er levende og derfor ikke har brug for ilt. Men for især The Gel Collection er der fokus på at beskytte den naturlige negl med rene produkter og ved tilførsel af ekstra mineraler til at bevare og oprette sundheden i neglen.

Fordele ved selv at lave gelenegle

Ved at gøre gelénegle til en del af din skønhedsrutine opnår du som kunde fordele, både ved en økonomisk besparelse når du selv laver dem, men også besparelsen af tid, i stedet for at skulle gå til en negletekniker og få det lavet.

Og vælger du at overgå til at bruge en startpakke hos Neglefeber frem for at få det lavet hos en professionel, så er prisforskellen på et sæt nye negle væsentlig.

En Gel Premium startpakke koster omkring det dobbelte som den generelle pris for forlængelse med gelé hos mange skønhedsklinikker. Men med i købet får du til gengæld så også en komplet gel startpakke, foruden ekstra skabeloner og tips, gelé til rigtig mange gange, fremfor at betale for en engangsydelse, som i længden er langt dyrere.

Lær mere om den enkelte type gel og dens fordele:

Gel polish  er en gele, der ligesom traditionel neglelak giver dig mulighed for at lave flotte negle i pæne farver. Forskellen er dog, at gel polish er en hybrid mellem almindelig neglelak og tynd gelé, og deraf forbedres holdbarheden og din farve kan altså holde helt op til 2-3 uger. Når tiden er kommet og din gel polish skal af igen, skal neglene blot aftages med acetone.

Rubber Base er en mere tyk i konsistensen end Gel Polish, og den  kan bruges både som en forstærkende base under Gel Polish eller blot alene, hvis din valgte Rubber base er i en farve. Rubber Base er udviklet til at kunne tåle lidt mere og kan tilmed bøje sammen med den naturlige negl, hvilket gør den mere hårdfør.

Den kan især være egnet til at beskytte og styrke tynde eller flækkende naturlige negle. Og fordi Rubber Base med sin fleksibilitet giver ekstra styrke, er den især god til at give en let forstærkning af egen negl.

Builder gel er et godt valg, hvis du ønsker at forstærke eller ønsker mere længde på dine naturlige negle. Geléen er noget mere hårdfør end gel polish og den kan derfor klare lidt mere i det daglige og styrke dine negle. Til gengæld kræver geléen en smule mere teknisk kunnen for at sikre den bedst mulige opbygning af neglen, men med lidt øvelse kan det forholdsvis nemt læres.

Geléen påføres med pensel og idet at den er en anelse flydende gør det, at den selv lægger sig rigtig pænt på neglen og får en jævn overflade hvorfor den kræver meget lidt tilfilning.

Efter ca 3 ugers tid vil det typisk være tid til at fylde neglene op igen med gelé. Ønsker du at komme helt tilbage til din naturnegl igen, skal geléen files af med en neglefil, enten manuelt eller ved brug af en elektronisk fil.

Soft gel press on tips er en god start, hvis du aldrig førhen har prøvet at påsætte gelé eller forstærke negle selv før. Metoden gør det rigtig simpelt og let at have med at gøre, hvis du gerne vil starte lidt forsigtigt.

Du får et kit med negletips af plast, som er en tynd tip, der dækker hele din naturlige negl og tippen skal blot trykkes oven på. Når du har tjekket størrelsen passer, skal tippen limes på med den tilhørende Press On Gel Glue og hærdes under UV lys.

Og sådan har du hurtigt og let en jævn og fin negl, med mulighed for at regulere/ klippe længden.  Alt efter brug og slid vil dine nye negle med tip kunne holde ca 3-4 uger. 

Når det bliver på tide til en udskiftning, blødes limen blot op i acetone.

overordnet er det vigtigt at du forinden køb overvejer din livsstil og hvad du har mest behov for. Du kan have behov for at få tilført ekstra styrke til egne negle, hvis de er svækkede og i så fald vil en mere hårdfør gel være oplagt. Ved du derimod at du hurtigt bliver træt af en farve og gerne vil have mulighed for at skifte, vil Gel Polish måske være det bedste valg.

Uanset kan hele processen med at lære at lave sine egne gelénegle være rigtig spændende og der er et utal af muligheder både hvad angår produkter og designs.

Lad dig inspirere og del

Negleteknik og trends ændrer sig hele tiden i takt med moden, influencers og nye produkter. Og måden hvorpå man kan lave gelénegle bliver hele tiden videreudviklet, hvilket gør at det kun bliver lettere at blive god til at skabe flotte resultater.

Ved du endnu ikke, hvilken type gel der er den rette for dig, eller har du ikke besluttet dig for udseendet, så søg evt inspiration i magasiner, online og på sociale medier.

Der findes masser af inspiration og utallige netværk online, hvor du og andre negle- entusiaster frit kan dele, like og inspirere hinanden i processen.

Neglefeber er ingen undtagelse og her findes også en medlemsside, hvor flere tusind danskere allerede deler oplevelser og resultater omkring nail art og resultater. Der er altså god grund til bare at springe ud i det og rig mulighed for, at også DU kan få perfekte gelenegle.